Law gavel on a stack of American money.

Naša tvrtka dugi niz godina usko surađuje s pouzdanim uredima koji zapošljavaju knjigovođe, pravnike i porezne stručnjake; dakle možete biti sigurni da ste u rukama profesionalaca.

Na što treba obratiti pažnju kada pronalazite odgovarajućeg knjigovođu? Morate znati da u Njemačkoj samo akreditirani porezni stručnjak ima pravo da uradi završni račun, knjigovođa nema pravo. Pravi, profesionalni savjet možete dobiti samo od poreznog stručnjaka. Pažljivo pregledajte dobivenu ponudu, a obratite pozornost na sljedeće stavke:

  1. Na koliko stavki se odnosi ponuda
  2. da li sadrži završni račun ili je to posebna stavka

Nakon osnutka firme morate zatražite porezni broj. Ovo također treba učiniti porezni stručnjak. Potrebno je naglasiti da u Njemačkoj je ovo moguće samo onda kada je osiguran Gewerbeschein tj. dozvola za obavljanje djelatnosti. Bez ove dozvole stručnjak neće biti u mogućnosti da zatraži izdavanje poreznog broja.

(Kod mnogih ureda za poslovne usluge osnivanje tvrdke završava sa registracijom u gospodarski registar)
Šta sadrži potraživanje poreskog broja u Njemačkoj:

  1. Otvaranje bilance
  2. Podnošenje zahtjeva za porezni broj
  3. Podnošenje zahtjeva za EU porezni broj
  4. Podnošenje zahtjeva za izdavanje nultog poreznog izvoda (ovo se odnosi samo na tvrtke koje se bave građevinskim radovima, na njemačkom: freistellungsbescheinigung nach § 48b)

Cijena je jedinstvena, 99,00 Eura + PDV. Vi uvijek stupate u izravnu suradnju preko ugovora s uredom poreznog stručnjaka.
Ukoliko imate potrebu da surađujete s gospodarskim pravnikom ili odvjetnikom – ovo također možete naći kod naših partnera.
Imate dodatnih pitanja? Slobodno nas potražite.