insurance_services

Kakvo osiguranje je potrebno pravnom licu?
Na osnovu čega se bira osiguranje?
Mnoga mala i srednja poduzeća žele uštedjeti materijalne resurse na temelju osiguranja, ali je to na žalost pogrešno.

Najvažnije osiguranje je osiguranje od korporativne odgovornosti.
Šta je osiguranje od korporativne odgovornosti.

Osiguranje od korporativne odgovornosti služi kao osnova za osiguranje od potencijalnih pogrešaka i troškova koje vaša tvrtka ili zaposlenici u tvrtki prouzrokuju investitoru ili partneru, tj. Trećim osobama. Upravo zato je vrlo važno da se riješi pitanje osiguranja od korporativne odgovornosti.

Naprimjer:

* Ukoliko se partner povredi u Vašem uredu (oklizne se i povredi ruku, nogu)
* Ukoliko Vaš radnik ispusti alat na gradilištu i uništiti Porsche investitora
* Ukoliko se cijela paleta gips ploča iskroji pogrešno a materijal je u vlasništvu investitora ili partnera
* Ukoliko napravite štetu kao knjigovođa
* Ukoliko napravite štetu kao medicinsko osoblje (njega starijih)

itd.

Kakve usluge nudi osiguranje od korporativne odgovornosti?

Osiguranje od korporativne odgovornosti u slučaju zahtjeva za refundaciju troškova nastalih pogreškama izvođača počinje ispitivanje osnovanosti zahtjeva. Ukoliko se pokaže da je zahtjev neosnovan, zahtjev se odbacuje na Sudu. Dobra strana je da troškove snosi osiguranje. Pravno legitimne zahtjeve za odštetu preuzima osiguranje na temelju ugovorenih usluga.

Drugo najvažnije je zdravstveno osiguranje i njega. U Njemačkoj za pravne osobe ne postoji obveza plaćanja doprinosa. Na ovaj način svatko može odlučiti da li želi plaćanje na privatnoj osnovi. U siječnju 2009 ovaj zakon je postao pravovaljan i kao takav pravne osobe su u obvezi da ga plaćaju. Osnovica je različita i može biti varijabla.

(Osnovice počinju od 100-150 € mjesečno)

Treće i u životu pravnih osoba možda najvažnije je invalidsko osiguranje. Kako dulje ako se dogodi da postanete poslovno nesposobni zbog nesreće na poslu ili bolesti? Ne moramo govoriti o 100% nesposobnosti, nego i o drugim stupnjevima invaliditeta. Što će biti s obitelji, kreditima, školovanju Vaše djece?

Njemačke osiguravajuće kuće nude vrlo povoljne osnove za plaćanje ovog osiguranja. Kao primjer se može navesti sljedeće: Građevinski radnik rođen 1970 godine je postao 100% poslovno nesposoban zbog nesreće na poslu. Na godišnjoj bazi osnova za plaćanje je 600 Evra, i ako se dogodi tragedija radnik dobiva jednokratno 550.000 Eura i doživotnu mjesečnu invalidsku mirovinu u visini od 1000 Evra. Da vidimo neku situaciju koja se češće događa. Što se događa kada radnik zbog nesreće na poslu (lom ekstremiteta) “ispadne” iz posla na 4-6 nedjelja? Vrijeme liječenja nije problem, ali biti izvan poslovnih tokova na 6 nedjelja i pored toga ne zaraditi ništa je već problem. Ovu situaciju će već osjetiti mnogi mali i srednji poduzetnici, a ponajviše oni koji ne raspolažu s poslodavcem. Postoji rješenje. Osiguravajuća kuća može proširiti uslugu na bolničku i kućnu prisutnost, tj. na dnevnicu. Varijacije na temu su široke. Zatražiti isplatu dnevnice već od prvog dana “ispadanja” sa posla u mnogome povećava tarifu osiguranja. Ali, ukoliko osiguranik zatraži isplatu dnevnice recimo od desetog dana u visini od 25 Eura, a od dvadesetdrugog dana isplatu dnevnice u visini od 50 Eura, onda se sreće sa mnogo boljom varijacijom i konstrukcijom osiguranja koji se može financijski izdržati. Naša partnerska kuća će Vam izraditi odgovarajući plan osiguranja.

Četvrto bitno osiguranje je osiguranje imovine. Ovdje se misli na radna sredstva velike vrijednosti kao što su specijalne strojeve i ručni alati, računala, uredska oprema, i tako dalje.
Imate dodatnih pitanja? Zatražite našu ponudu.