NARUDŽBENICA

EUR 398.00 (Ova cijena je za 2 osobe. Svako dodatno lice € 199)

Gesellschaft bürgerlichen Rechts (GbR) Osnivanje Građansko Pravnog Društva
Jedna od najomiljenijih poduzetnički formi u Njemačkoj. Ovo je najjednostavniji oblik poslovanja jedne tvrtke.

Ukoliko želite osnovati GbR jer imate želju raditi u građevinskoj struci, preporučujemo da se informirate o obvezama i pravima GbR. Većina GbR tvrtki jednostavno propada, jer ne ispunjavaju uvjete ili osnivači ne ispunjavaju obveze.

Za osnivanje GbR su potrebna najmanje dva privatna ili pravna osoba. Društvena forma GbR zaživi od onog trenutka kada se oba pojedinca udruže u društvenu pravnu formu. Kapital nije potreban. Nakon osnutka GbR, suvlasnici odgovaraju sa cjelokupnom imovinom, ali ne samo za sebe, nego za sve zaposlene pojedince u društvu.

Usluga osnivanja tvrtke sadrži sljedeće

 • Pisanje Osnivačkog Akta
 • Ispunjavanje raznih formulara
 • Ispunjavanje formulara za potrebe izdavanja poreznog broja
 • Usluga davanja besplatnih informacija vezanih za Zdravstveno osiguranje odnosno Osiguranje od Korporativne odgovornosti

Za osnivanje GbR su potrebni sljedeći dokumenti:

 • Osnivački Akt
 • Fotokopija važeće Osobne iskaznice ili putovnice
 • Fotokopija prijave prebivalita u Mađarskoj ili u Njemačkoj
 • Prijava podružnice ili predstavništva, ugovor o zakupu

Na zahtjev nudimo (zasebna naknada)

 • Adresu sjedišta tvrtke i ured
 • računovođa i poreznog stručnjaka
 • Različite uredske usluge
 • Otvaranje poslovnog računa u banci
 • Zvanične i ovjerene prijevode na njemačkom, engleskom i mađarskom jeziku preko prevoditeljskih agentura po povoljnoj cijeni
 • Odrađivanje poslova za Osiguranje od Korporativne Odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgovda za naše partnere, pored toga usluga informiranja u slučaju kupnje vozila, stana, rješavanje dječjeg dodatka, pisanje raznih tendera i ostale usluge.

Važno je biti svjestan njemačke porezne politike i načina kako izbjeći probleme koji mogu nastati ako vas optuže za nedozvoljeno poslovanje od strane Carine ili Financijske inspekcije.

Ako Vaša tvrtka pripada u građevinske tvrtke, informirajte se koji su standardi i kojim zakonima i pravilima treba odgovarati Vaš rad i poslovanje, i da li je potrebna posebna dozvola za rad koji želite raditi.
Mnoge vrijedne informacije ćete naći na našoj facebook stranici.

Ako se budete služili našim uslugama možete biti sigurni da će naša pomoć biti prava, jer je Vama prvenstveno cilj izbjeći zakonske nedoumice i potencijalne zamke. Vrlo mnogo novih start-up poduzetnika, nažalost, spada u grupu onih koji zbog nepotpunih i često netočnih informacija mora prekinuti rad ili se zatvara od strane nadležnih agencija.

Nemojte zaboraviti da čak i jedna loša odluka može rezultirati krah i stečaj (6 godina) i budući da više ne postoje granice problem ne možete riješiti na način da se vratite u matičnu državu – sada ste već državljanin Europske Unije, a ne samo svoje države.
Prije nego krenete u poslovanje obavezno zatražite precizni presjek monetarne politike od strane akreditiranog stručnjaka!
Prvo savjetovanje (najviše 45 minuta) za svakog zainteresiranog je besplatan.

Ukoliko imate potrebu, nakon savetodavanja možemo Vam izradimo pojednostavljeni plan poslovanja na temelju fiksnih odnosno varijabilnih izdataka – na ovaj način ćete steći uvid u potrebe osnovnog kapitala, u vrijeme potrebno za rješavanje otvaranja firme, u popis potrebnih dokumenata potrebnih za otvaranje odnosno u popis potrebnih dozvola.

Cijena izrade pojednostavljenog poslovnog plana je € 75.