NARUDŽBENICA
Unternehmergesellschaft (haftungsbeschränkt) kurz: UG (haftungsbeschränkt)

Poduzetničko društvo (društvo s ograničenom odgovornošću) ukratko: UG (haftungsbeschrankt), kolokvijalno mini-GmbH ili 1 € GmbH

Mini GmbH je jedna od najomiljenijih formi poduzeća koja je zakonski postala aktivna od prvog studenog 2008 godine.
Ovo je jedna nova forma poduzetništva koja je namijenjena za mala i srednja poduzeća. Mini GmbH je zapravo recenzirana forma klasičnog GmbH gospodarskog društva. Minimalni uplaćeni temeljni kapital je jedan euro, i forma omogućuje olakšice za start-up poduzeća s naglaskom na ograničenu odgovornost. Osim osnovnog kapitala, postoji zakonska mogućnost da se najmanje 25 posto prihoda rezervira kao fond za ulaganja ili rezervirana sredstva, sve dok se taj ulog ne poveća na vrijednost kao kod klasičnog tipa GmbH (25.000 eura)

Paket za Mini GmbH s upisanim kapitalom od 1 € sadrži:

 • Priprema protokola (poslovna organizacija)
 • Osnivački Akt
 • Popis suvlasnika
 • Imenovanje direktora
 • Pisanje dopisa za notara
 • Na zahtev, uključuje dodatne troškove “Dodatno cjene Biljeznika”
 • Pisanje dopisa Gospodarskom Sudu

 

Registracija tvrtke traje u prosjeku između 2-4 tjedna

Na zahtjev nudimo (zasebna naknada)

 • Adresu sjedišta tvrtke i ured
 • računovođa i poreznog stručnjaka
 • Različite uredske usluge
 • Otvaranje poslovnog računa u banci
 • Zvanične i ovjerene prijevode na njemačkom, engleskom i mađarskom jeziku preko prevoditeljskih agentura po povoljnoj cijeni
 • Odrađivanje poslova za Osiguranje od Korporativne Odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgovda za naše partnere, pored toga usluga informiranja u slučaju kupnje vozila, stana, rješavanje dječjeg dodatka, pisanje raznih tendera i ostale usluge.

 

Važno je biti svjestan njemačke porezne politike i načina kako izbjeći probleme koji mogu nastati ako vas optuže za nedozvoljeno poslovanje od strane Carine ili Financijske inspekcije.

Ako Vaša tvrtka pripada u građevinske tvrtke, informirajte se koji su standardi i kojim zakonima i pravilima treba odgovarati Vaš rad i poslovanje, i da li je potrebna posebna dozvola za rad koji želite raditi.

Mnoge vrijedne informacije ćete naći na našoj facebook stranici.

Ako se budete služili našim uslugama možete biti sigurni da će naša pomoć biti prava, jer je Vama prvenstveno cilj izbjeći zakonske nedoumice i potencijalne zamke. Vrlo mnogo novih start-up poduzetnika, nažalost, spada u grupu onih koji zbog nepotpunih i često netočnih informacija mora prekinuti rad ili se zatvara od strane nadležnih agencija.

Nemojte zaboraviti da čak i jedna loša odluka može rezultirati krah i stečaj (6 godina) i budući da više ne postoje granice problem ne možete riješiti na način da se vratite u matičnu državu – sada ste već državljanin Europske Unije, a ne samo svoje države.

Prije nego krenete u poslovanje obavezno zatražite precizni presjek monetarne politike od strane akreditiranog stručnjaka!

Prvo savjetovanje (najviše 45 minuta) za svakog zainteresiranog je besplatan.

Ukoliko imate potrebu, nakon savetodavanja možemo Vam izradimo pojednostavljeni plan poslovanja na temelju fiksnih odnosno varijabilnih izdataka – na ovaj način ćete steći uvid u potrebe osnovnog kapitala, u vrijeme potrebno za rješavanje otvaranja firme, u popis potrebnih dokumenata potrebnih za otvaranje odnosno u popis potrebnih dozvola.

Cijena izrade pojednostavljenog poslovnog plana je € 105.